Ne čakajte na svoj CT pregled na napotnico – izkoristite kratke čakalne dobe Radiomed Celje

CT slikanje glave in vratu, CT skeleta ter sklepov, CT prsnega koša, CT trebuha / CT abdomna in CTA so diagnostična orodja, ki dostikrat življenjsko pomembno doprinesejo k uspešni diagnozi in izboljšanju zdravja. Delujejo na enakem principu kot rentgensko slikanje. Pri preiskavi, ki ne posega v človeško telo, se s pomočjo računalnika obdela večje število rentgenskih posnetkov, narejenih iz različnih zornih kotov. Na ta način vrhunsko usposobljen specialist za določeno področje CT slikanja z kakovostnimi CT slikami pridobi unikaten vpogled v notranjost glave, vratu, trebuha, prsnega koša ali hrbtenice. Neprecenljive informacije, ki jih tako pridobi, predstavljajo pomoč pri diagnozi in zdravljenju bolezni. Za pravočasno CT preiskavo na napotnico zato ne odlašajte, ampak se obrnite na Radiomed, kjer boste na vrsti hitro in vam bo računalniška tomografija s temeljito individualno in celovito obravnavo ter izvidom na voljo v najkrajšem možnem času strokovne obravnave.


Ne čakajte, če lahko CT preiskavo na napotnico v Celju opravite že v tednu dni.

Naročite se direktno na termin preko eNapotnice s svojo številko napotnice in številko ZZZS ali nas pokličite.


Kdaj uporabimo slikanje s CT aparatom?

Če želimo ovreči ali morebiti potrditi sum na bolezen, nas zdravnik dostikrat napoti na slikanje s CT aparatom, ki prikazuje anatomske razmere znotraj telesa. CT preiskave predstavljajo uporabno diagnostično orodje, s katerim lahko hitro prikažemo trirazsežno sliko organov in kosti. To nam pomaga zanesljivo ter natančno postaviti diagnozo. V okviru CT slikanj na napotnico ambulante Radiomed Celje vam nudimo:

 1. CT glave: Osnovna preiskava za oceno možganovine. Običajno se naredi brez uporabe kontrastnega sredstva, pogosto pa se dopolni z vbrizgavanjem kontrasta.
 2. CT vratu: Za oceno mehkih tkiv se običajno uporabi kontrastno sredstvo, za prikaz skeleta pa ni potrebno.
 3. CT hrbtenice in CT skeleta: Slikajo se posamezni deli telesa: vratna hrbtenica, ledvena hrbtenica, kolki in ostali sklepi.
 4. CT prsnega koša: CT preiskava in kasnejša obdelava podatkov omogoča tudi 3D prikaz organov.
 5. CT trebuha oz. CT abdomna: V večini primerov se opravi z aplikacijo kontrastnega sredstva. Naredi se več slikanj v različnih časovnih presledkih. Prikažejo se vsi večji organi v trebuhu (jetra, trebušna slinavka, ledvice, mehur, velike žile ...).

Prednosti CT na napotnico v Radiomed Celje

 • Slikovna metoda CT prikaže strukture, ki jih je sicer z drugimi slikovnimi metodami težko ali celo nemogoče prikazati.
 • Je hitra preiskava, ki odkrije patološke spremembe in je uporabna za diagnosticiranje različnih zdravstvenih težav.
 • Kratka čakalna doba za vse napotnice - tudi v roku tedna dni. Preverite točne čakalne dobe.
 • Enostavno naročanje preko eNapotnice ali telefona.
 • Hitri izvid – v nekaj delovnih dneh po pregledu.
 • Sodobna, natančna in predvsem strokovno podkovana diagnostika kot odgovor na zdravstvene težave, ki pestijo vaš vsakdan.
 • Brezplačno parkiranje.

Na kaj morate biti pripravljeni med preiskavo s CT?

CT slikanja so neboleča, potrebno pa je ležati pri miru. Usposobljen zdravstveni kader pred vsako preiskavo opravi pogovor s pacientom in mu preda natančna navodila o tem, kaj konkretna preiskava kaže, torej zakaj in kaj se z njegovim zdravjem dogaja. Skrbimo, da bo vaša izkušnja z našimi storitvami profesionalna in osebna.

Pot do preiskave CT glave in vratu, CT skeleta ter sklepov, CT prsnega koša, CT abdomna - trebuha in CTA v ambulanti Radiomed Celje na napotnico je odprta vsem, ki želite poskrbeti za svoje zdravje z visoko kakovostno storitvijo in prijaznim osebnim pristopom. Dovolite, da skupaj poiščemo rešitve, ki vam bodo pomagale poiskati odgovore na vaše zdravstvene težave ter vam omogočile nov pogled na vaš kakovosten, zdravja poln in predvsem boljši jutri.

 


Kratke čakalne dobe, hitri izvid

Za CT glave in vratu, CT skeleta ter sklepov, CT prsnega koša, CT trebuha / CT abdomna in CTA v ambulanti Radiomed Celje si zagotovite celovito obravnavo, kakovostno in zanesljivo CT preiskavo s kratko čakalno dobo ter hitrim izvidom od subspecialista.